Foe yong hai met garnalen

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 1/2 winterwortel
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes selderij
  • 5 eetl tuinerwtjes
  • 4 eetl olie
  • 8 eieren
  • 125 gram garnalen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1 eetl ketjap manis
  • 1/2 eetl maizena
  • rijst

Bereiden

Prei in flinterdunne ringen snijden. Winterpeen schillen en grof raspen. Van 1 ui zeer fijn snipperen, andere dunne ringen snijden. Knoflook uitpersen. Selderij fijnsnijden. Tuinerwten in bodempje kokend water met zout 3 minuten koken, uit water scheppen en onder koud stromend water afspoelen. In koekenpan 1 eetl olie verhitten. Prei, winterpeen, gesnipperde ui en de helft van de knoflook 3 minuten fruiten, af en toe omscheppen. Eieren loskloppen, gebakken groenten, selderij en garnalen door eieren roeren. Op smaak brengen met ½ tl zout en peper. In koekenpan olie verhitten en met kwart van eimengsel omelet bakken. Met de rest nog 3 omeletten bakken. Intussen in sauspan rest van de olie verwarmen. Rest van de knoflook kort fruiten. Tomatenpuree erdoor roeren en bouillon erbij schenken. Gemberwortel eraan toevoegen en geheel aan de kook brengen. Tomatensaus op smaak brengen met ketjap en al roerend op een laag vuur 3 minuten laten doorkoken. Uiringen en tuinerwten aan tomatensaus toevoegen en 2-3 minuten laten sudderen. Maïzena met 2 eetl koud water losroeren, door saus roeren en enkele sec. Laten doorkoken, tot saus gebonden is. Gemberwortel uit saus verwijderen. Omeletten over 4 warme borden verdelen en saus erover en ernaast schenken. Rijst erbij geven.

Materialen

redelijk grote koekepan

Bronvermelding