Bietenstamppot

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 26-05-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 750 gr bietjes
  • 2 appels
  • 2 uien
  • 2 el boter
  • 125 ml slagroom

Bereiden

Bietjes gaarkoken, pellen en raspen. Aardappels gaarkoken. Appels schillen en in plakjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden. In koekepan uien in de boter met een scheutje olijfolie goudbruin bakken. Aardappels afgieten en stampen, bietjes erdoorheen roeren en meeverwarmen en tenslotte de appel, de room, peper/zout er doorheen roeren. Gebakken uien bij de stappot serveren. Heerlijk met op de huid gebakken zalm uit de oven.

Materialen

rasp, kookpan, koekenpan, mes, stamper

Bronvermelding