Ceasar Salad met gerookte kip

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 08-07-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kroppen Romainesla
  • 1 gerookte kipfilet
  • 40 gr Parmezaanse kaas (of geraspt)
  • 2 zachtgekookte eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 6 ansjovisfilets (blikje)
  • citroensap
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel worcestershiresaus
  • 1,5 dl olijfolie
  • suiker
  • zout
  • croutons / stokbrood (0,5)

Bereiden

Croutons kun je evt. ook zelf maken door stokbrood in stukjes te snijden en deze te besprenkelen met olijfolie. Daarna 15 min in de oven bakken. Voor de dressing: doe in een hoge mengbeker gepelde eieren, gepelde en geplette knoflooktenen, ansjovisfilets, citroensap, peper, worcestershiresaus en een scheutje olijfolie. Draai dit met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg in kleine straaltjes olie toe, blijf mixen tot een stevige saus ontstaat, zoals dunne mayonaise. Proef, breng op smaak met zout, peper en evt. snufje suiker. Verwijder de buitenste slabladen. Haal de rest los, scheur de grote en laat de kleine blaadjes heel. Was en droog ze zorgvuldig. Doe ze in een wijde slakom. Snijd de gerookte kipfilet in repen. Meng ze door de sla samen met de helft van de croutons en de dressing. Doe daarna de geraspte kaas erover, of schaaf krullen van het stuk Parmezaanse kaas. Serveer de overgebleven dressing in een schaaltje apart.

Materialen

Hoge mengbeker, staafmixer, wijde slakom

Bronvermelding