Ossenhaas + tomaten rissotto

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 08-07-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • risootto
  • 4 ossenhaas

Bereiden

OssenhaasIngrediënten: ■600 gram ossenhaas (in vier gelijke stukken) Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 75 graden. Bestrooi de ossenhaasstukken met peper en zout naar smaak. Schroei ze dicht in een koekenpan en pak ze in aluminiumfolie. Doe ze 30 minuten in de oven Tomaat-notenrisottoIngrediënten: ■1 ui ■3 tomaten ■50 gram roomboter ■400 gram risottorijst ■2 liter bouillon naar keuze ■1 citroen ■2 eidooiers ■100 ml melk ■scheutje slagroom ■50 gram Parmezaanse kaas ■150 gram walnoten Bereidingswijze: Ontvel de tomaten en snijd ze samen met de ui in kleine stukjes. Bak dit aan in de roomboter met de olijfolie en wacht tot de ui glazig is. Doe dan de risottorijst erbij, wacht weer tot het glazig is en giet er dan een beetje van de bouillon bij. Blijf roeren tot deze is opgenomen door de rijst. Blijf dit herhalen tot de bouillon op is. Rasp de citroen en pers het sap uit. Splits de eieren en meng de eidooiers met de risotto, melk, slagroom, Parmezaanse kaas en de walnoten. Laat het even doorkoken alvorens samen met de ossenhaas te serveren.

Bronvermelding