Rabarbertaart

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 55 minuten,

Laatst aangepast: 15-07-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gram rabarber
  • 1 sinaasappel
  • 200 gram rietsuiker
  • 2 tl vanillesuiker
  • 120 gram amandelen
  • 200 gram zachte boter
  • 3 kleine eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 120 gram bloem
  • 50 gram geschaafde amandelen

Bereiden

Rabarber wassen en in stukjes snijden. Sinaasappelschil fijn afraspen. Eén sinaasappelhelft uitpersen. Rabarber omscheppen met de helft van de sinaasappelrasp, 30 gram suiker en 1 tl vanillesuiker. Laten staan, af en toe omscheppen. Amandelen 3 min. in heet water weken en uit hun velletje knijpen. Malen in molen of keukenmachine. Springvorm invetten. Oven voorverwarmen op 190 graden. 180 gram boter, 160 gram suiker en vanillesuiker tot crèmekleurige massa kloppen. Eieren een voor een erdoor kloppen. Gemalen amandelen, bakpoeder, bloem en sinaasappelsap erdoor kloppen. Beslag in springvorm doen en gladstrijken. Rabarber in zeef laten uitlekken en over het beslag verdelen. Taart 25 min. bakken. Intussen 20 gram boter smelten. Rest van sinaasappelrasp, suiker en de geschaafde amandelen erdoor mengen en over de taart verdelen. Oven terugschakelen naar 180 graden. Taart nog ca. 30 min. bakken.

Materialen

Springvorm 20 cm

Bronvermelding