Menu
Aardappelsalade op z'n Duits (zonder mayonaise)
Ingrediënten
- 1/2 kilo vastkokende bio-aardappelen
- 1 theelepel komijn
- 50 gr mager gerookt spek (bio) in kleine blokjes
- 1/2 rode ui
- 1 lente-ui
- 250 ml bouiilon (blokje) of vleesfond
- 4 eetlepels witte-wijnazijn
- 3 zoetzure augurken
- 1 eetlepel bieslook
- 1 eetlepel peterselie
Bereiden
Voorbereiden:
De aardappelen schoon boenen, inprikken met een vork en gaar koken in de schil met de theelepel komijn.
De schil van de gekookte aardappelen pellen, ze een beetje laten afkoelen en in plakken snijden.
Het spek zachtjes in de koekenpan uitbakken.
Rode ui snipperen, de lente-ui wassen en in ringetjes snijden.
De bieslook en de peterselie grof hakken.
De augurken in de lengte in vieren delen en in blokjes snijden.
Bereiden:
Breng de bouillon aan de kook, voeg de uitgebakken spekjes toe (het vet blijft achter in de pan), plus de rode ui en de lente-ui. Laat de bouiilon een kwartiertje inkoken. Voeg de azijn toe en breng de dressing op smaak met zout en peper.
Schenk de dressing over de in plakjes gesneden aardappelen. Voeg de gesnipperde augurk, de peterselie en de bieslook toe. Goed mengen, voorzichtig.
Wachten:
Laat het geheel een uurtje intrekken. De bouiilon trekt grotendeels in de aardappelen. Af en toe voorzichtig omscheppen.