Biefstuk met paddenstoelenrisotto

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 17-07-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eetl verse basilicum fijn gehakt
  • 4 biefstukken
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • versgemalen zwarte peper
  • 5 eetl olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 300 gr risottorijst
  • 750 ml vleesbouillon
  • 300 gr gemengde paddenstoelen
  • 25 gr boter
  • 50 gr parmazaanse kaas geraspt

Bereiden

Wrijf de biefstukken in met sinasappelrasp en laat ze op kamertemperatuur komen. Verhit 2 eetl olijfolie in een braadpan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de rijst erdoor en bak de korrels omscheppend tot ze rondom glanzen. schenk het sinaasappelsap erbij en laat al pruttelend het vocht verdampen. Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst zonder deksel in 20 minuten zachtjes gaar. Voeg tijdens het koken de rest van de bouillon beetje bij beetje toe roer regelmatig. de risotto moet lekker smeuig blijven.. Snijd de paddenstoelen in plakken en bak ze in een koekenpan op een hoog vuur in 2 eetl olie in 5 minutyen bruin. Verhit de boeter emt een eetl olijfolie in een koekenpan tot het schuim wegtrekt. Leg de biefstukken erin en bak ze op hoog vuur in 4-6 minuten mooi bruin. Schuif ze met een spatel heen en weer en keer ze na 2-3 minuten . Roer het bakvet van de biefstuk met de kaas en de helft van de paddenstoelen en kruiderndoor de ristto. Schep de ristto in diepe borden en verdeel de rest van de paddenstoelen en kruiden erover. Leg de biefstuk in plakjes erop. Lekker met tomaatjes uit de oven of een frissensalade

Bronvermelding