Risotto Funghi

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 14-03-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 300 gram risottorijst
  • 1 dl witte wijn
  • 3/4 liter vleesbouillon
  • 500 gram gemengde paddestoelen
  • 1 kuipje boursin cuisine (knoflook & fijne kruiden)
  • 100 gram grana padano (overjarige kaas)

Bereiden

Fruit de ui in een pan met 2 eetlepels olijfolie. Bak de rijstkorrels even mee. Voeg de wijn en wat bouillon toe. Laat de rijst 15 minuten zachtjes sudderen, voeg steeds wat bouillon toe. Bak de paddestoelen bruin in een pan met 2 eetlepels hete olijfolie. Roer de Boursin Cuisine met de paddestoelen door de risotto en laat dit nog 5 minuten sudderen. Verdeel de risotto over vier borden en garneer de gerechten af met grana padano (geraspt).

Bronvermelding