Mozzarella Marinata (bron: Allerhande)

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 08-05-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 bollen bufelmozzarella
  • 1 citroen
  • 125 ml crème fraîche
  • grof zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 15 gram basilicum, oregano en munt
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)

Bereiden

Mozzarella in plakken snijden en in zeef laten uitlekken. Op platte serveerschaal uitspreiden. Citroen schoonboenen en schil zeer fijn raspen. Helft van citroen uitpersen en sap met rasp door creme fraiche roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kruiden grof snijden. crème fraîche over mozzarella uitsmeren en bestrooien met kruiden. Gerecht besprenkelen en olijfolie en eventueel wat exra zout en peper erover strooien. Lekker met focaccia. Tip voor pittige mozzarella: rasp de citroenschil trof en snijd 1 rode peper in piepkleine blokjes. Strooi de rasp en blokjes rode peper over de mozzarella en bedruppel met olijfolie extra vierge. Strooi er grof gemalen zeezout over.

Bronvermelding