( Mini-Pannetjes ) , Cowboy-Pannetjes uit de oven met Chorizo, Ei en Kidneybeans

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 22-06-2012 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 st chorizo-worst in plakjes en gehalveerd
  • 2 st rode uitjes in kwart ringen
  • 4 teen knoflook in dunne plakjes
  • 2 eetl sambal
  • 2 eetl ketjap
  • 2 blik kidneybonen in chilisaus
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetl oregano
  • 1 snuf peper zout en chilipoeder paprikapoeder
  • 4 st eieren
  • 150 gr geraspte oude kaas

Bereiden

Bak de chorizo uit in eigen vet en bak ui , knoflook , sambal en kruiden even mee Voeg de bonen met de saus en de tomatenblokjes toe en warm het goed door , doe er een flinke scheut ketjap bij Als alles goed warm is verdeel je het prutje over 4 ovenschaaltjes Maak in het midden een kuiltje en breek voorzichtig in ieder schaaltje een eitje Bestrooi het geheel nog met wat kruiden en de geraspte kaas Het gerecht kan natuurlijk ook in een grote ovenschaal gemaakt worden Zet de schaaltjes in de oven 180 graden , ongeveer 15 minuten tot het ei gestold is en de kaas gesmolten

Materialen

4 ovenvaste-schaaltjes of 4 mini-pannetjes van 16 cm doorsnee

Bronvermelding