Aardbeientriffle

Anders, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 20-07-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • poedersuiker om te bestrooien
  • 6 eierkoeken
  • 75 ml zoete witte (dessert) wijn (evt. siroop)
  • 500 gr aardbeien in plakjes
  • 250 ml slagroom
  • 200 gr witte chocolade
  • 500 ml romige yoghurt aardbei (bv Mona of Almhof)

Bereiden

Eierkoeken in stukjes over de bodem van een schaal verdelen en wijn erover sprenkelen (of siroop) .Helft van de aardbeienplakjes in een laag op de eierkoeken leggen. In een kom slagroom stijfkloppen. Au bain marie de chocolade smelten. Yoghurt en vervolgens gesmolten chocolade door de slagroom spatelen. Yoghurtroom op aardbeienplakjes scheppen. Rest van aardbeienplakjes decoratief op de trifle rangschikken. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Bestrooien met poedersuiker.

Bronvermelding