Blonde brownies van Nigella (Devine)

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 80 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 250 gram witte chocola (in brokjes)
  • 4 grote eieren
  • 1 theelepel zout
  • 350 gram fijne kristalsuiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 300 gram bloem
  • 250 gram macadamianoten (grof gehakt)

Bereiden

- Dit is een geweldig recept. Zelfs zo geweldig dat je stiekem had gehoopt dat je het nooit ontdekt zou hebben! Je kunt nu nog terug... Zelf weten. Ik was verrast hoe makkelijk dit recept is. De bereidingstijd is welliswaar ongeveer 50 minuten maar daarvan staan de blonde brownies 35 minuten in de oven en 5 minuten af te koelen. - Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius, gasovenstand 4. Laat de chocola en de boter smelten in een magnetron of au bain marie. Klop in een grote kom de eieren met het zout tot ze een beetje in volume gaan toenemen, doe er dan de suiker en de vanille bij en blijf kloppen tot je een dik, romig mengsel hebt. Spatel er eerst het iets afgekoelde chocolademengsel door en vervolgens de bloem en de noten. Giet het beslag in de ingevette vorm en zet die 35 minuten iin de oven of tot het baksel aan de bovenkant gestold en vanbinnen smeuïg is. Laat het 3 tot 5 minuten staan voordat je het in vierkantjes snijdt. - Zelf halveer ik de hoeveelheden. Je krijgt dan 8 heerlijke blonde brownies in plaats van 16. Indien je dat ook verstandiger lijkt vergeet dan niet om ook een kleiner bakblik te gebruiken.

Materialen

Bakblik van 25 x 20 x 5 cm, ingevet met boter.

Bronvermelding