Koude avocadosoep met korianderolie en kip

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 120 minuten,

Laatst aangepast: 24-07-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 teen knoflook
  • 2 rijpe avocado's, geschild en pit verwijderd
  • 750 ml koude kippenbouillon, van tablet
  • limoensap naar smaak
  • 1 gerookte kipfilet, in blokjes
  • 1 limoen, in partjes
  • 15 g koriander, grof gehakt
  • 75 ml olijfolie

Bereiden

Pureer de avocado's samen met de bouillon in een keukenmachine of met een staafmixer. Breng de soep o psmaak met limoensap, zout en peper. Laat de soep ca. 2 uur afgedekt in de koelkast ijskoud worden. Maak de korianderolie door de koriander, olijfolie en knoflook in een hoge mengkom met een staafmixer te pureren. Schenk de koude soep in diepe borden en verdeel de kip erover. Druppel dde korianderolie erover. Serveer met partjes limoen en eventueel extra koriander.

Materialen

Staafmixer

Bronvermelding