Menu
Amuse van tomatenmousse
Ingrediënten
- 2 grote rijpe tomaten
- 2 blaadjes gelatine
- 1/2 eetl. tomatenpuree
- zout en versgemalen peper
- 75 ml. slagroom
- 4 grote basilicumblaadjes
- 2 heel dunne schijfjes tomaat ter garnering
Bereiden
Voorbereiden:
Laat de gelatine weken in koud water. Ontvel de tomaten door ze kruislings in te snijden en onder te dompelen in water dat net van de kook af is. Neem de tomaten zodra het vel gaat inscheuren uit het hete water en dompel ze in koud water. Pel de tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder de zaadjes en pureer het vruchtvlees. Los de gelatine op in een paar eetlepels kokend water en roer dit door de gepureerde tomaten. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper. Klop de slagroom lobbig en schep dit luchtig door de tomaten. Schep het geheel in een kom en laat afgedekt in de koelkast opstijven.
Bereiden:
Maak met behulp van 2 vochtig gemaakte eetlepels canelles van de mouse en leg elke canelle in een blad basilicum. Presenteer op een klein bordje of een lepel.