Sambal goreng telor met toemis boontjes

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 25-07-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 ml water
  • 3/2 eetl zonnebloemolie
  • 8 eieren hardgekookt en gepeld
  • 1 ui,gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2-3 theel sambal oelek
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 cm stukje gemberwortel geschild en geraspt
  • 3 eetl bruine suiker
  • 1 blikje/pakje kokosmelk ca(165 ml)
  • 1 potje gefrituurde uitjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 500 gr sperziebonen afgehaald en gehalveerd
  • 1 theel gemberpoeder
  • 3 eetl ketjap manis
  • 1 theel sambaloelek

Bereiden

Verhit voor de sambal goreng telor 2 eetlepels olie en bak hierin de gekookte eieren totdat er een lichtbruin velletje ontstaat.Schep ze uit de pan en zet ze apart.Verhit de rest van de olieen fruithierin de ui,knoflook en sambal oelek.Voeg laurieblaadjes,gember,suikeren kokosmelk toeen breng de saus al roerend aan de kook.Haal de laurierblaadjes eruit.Voeg de eieren,eventueel gehalveerd,toe en haal het gercht van de warmtebron. Verhit intussen voor de toemis boontjes 2 eetlepels zonnebloemolie en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voe de boontjes,gemberpoeder,ketjapmanis,sambal oelek en water toeen kook de boontjes in circa 12 minuten beetgaar.Bestrooi de sambal telor met de gefrituurde uitjes en en serveer met de toemis boontjes. LEKKER MET WITTE RIJST

Materialen

wok houten pollepel

Bronvermelding