Menu
Tortillapizza met kip en salami
Ingrediënten
- enkele baadjes koriander voor garnering
- 4 bloem)-tortilla`s circa 25 cm
- 3 eetl olijfolie
- 2 sjalotjes/ui kleine ui,gesnipperd
- 1 teentje knoflook,gesnipperd
- 250 gr kipfilet/in blokjes of reepjes
- 100 gr salami,in reepjes
- 100 ml gezeefde tomaten/pakje
- 1 eetl gehakte verse koriander
- zout en versgemalen peper
- 125 gr minibolletjes mozzarella
Bereiden
Leg de tortilla`s naast elkaar op de bakplaat.Verwarm de oven voor op 220 C.Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook.Voeg de kipfileten salamitoe en bak deze 8-10 minuten mee.meng de gezeefde tomaten met de gehakte koriander,zout en peper.Bestrijkde tortilla`s dit mengsel.Voeg zout en peperbij het kipmengselen verdeel dit over de tortilla`s.Leg de mozzarella erop en bak pizza`s 10 minuten in het midden van de oven. Serveer ze gegarneerd met blaadjes koriander
Materialen
bakplaat ingevet