Tortillapizza met kip en salami

Pasta, Hapje, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 25-07-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • enkele baadjes koriander voor garnering
  • 4 bloem)-tortilla`s circa 25 cm
  • 3 eetl olijfolie
  • 2 sjalotjes/ui kleine ui,gesnipperd
  • 1 teentje knoflook,gesnipperd
  • 250 gr kipfilet/in blokjes of reepjes
  • 100 gr salami,in reepjes
  • 100 ml gezeefde tomaten/pakje
  • 1 eetl gehakte verse koriander
  • zout en versgemalen peper
  • 125 gr minibolletjes mozzarella

Bereiden

Leg de tortilla`s naast elkaar op de bakplaat.Verwarm de oven voor op 220 C.Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook.Voeg de kipfileten salamitoe en bak deze 8-10 minuten mee.meng de gezeefde tomaten met de gehakte koriander,zout en peper.Bestrijkde tortilla`s dit mengsel.Voeg zout en peperbij het kipmengselen verdeel dit over de tortilla`s.Leg de mozzarella erop en bak pizza`s 10 minuten in het midden van de oven. Serveer ze gegarneerd met blaadjes koriander

Materialen

bakplaat ingevet

Bronvermelding