Menu
Gratin van spinazie en aardappelen
Ingrediënten
- 800 gr aardappelen
- 500 gr spinazie
- 150 ml slagroom
- geraspte parmigiano reggiano
- melk
- boter
- laurier
- olijfolie extra vergine
- zout
Bereiden
Doe 500 ml water, 500 ml melk, een eetlepel olie en een laurierblad in een braadpan en breng het geheel aan de kook. Voeg zout en de geschilde, in schijfjes gesneden aardappelen toe en laat deze ongeveer 10 á 15 min. koken. Giet ze af en leg de schijfjes in 6 beboterde, vuurvaste schaaltjes en bestrooi ze met kaas. Bak de spinazie kort op hoog vuur in een klontje boter, voeg de slagroom, geraspte kaas en zout toe en verdeel de groente over de schaaltjes.Strooi er nog een beetje kaas en klontjes boter overheen en gratineer ze in de oven op 180 graden.
Materialen
vuurvaste schaaltjes