Appels met krenten en bruine suiker uit de oven van TANA RAMSAY

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 27-07-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 moesappels
  • 2 eetl. donkere basterdsuiker
  • handvol krenten (of rozijnen)
  • sap van 1 citroen
  • 4 klontjes boter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C. Boor zorgvuldig het klokhuis uit de appels. Beboter een ovenschaal en zet de appels erin. Meng in een kommetje de suiker met de krenten en vul daarmee de uitgeboorde appels. Sprenkel het citroensap over de appels en leg een klontje boter op de vulling. Kerf met een scherp mes de schil van de appels halverwege rondom in. Zo voorkom je dat ze halverwege het braden uit elkaar barsten. Zet de appels ca. 25 minuten in de oven, tot je ziet dat ze zacht zijn en het sap eruit loopt. Laat ze voor het serveren enigszins afkoelen. Heerlijk met slagroom, crème fraîche of ijs. Kookboek Het recept 'Appels met krenten en bruine suiker uit de oven van Tana Ramsay' is afkomstig uit het kookboek... Tana Ramsay's familiekeuken

Materialen

Ovenschaal Appelboor.

Bronvermelding