Pastarolletjes met diverse soorten kaas

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 14-03-2006 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr verse lasagnebladen
  • 250 gr ricotta
  • 200 gr spinazie (drooggeknepen en fijngehakt
  • 160 gr zachte geitenkaas
  • 100 ml slagroom
  • geraspte parmigiano
  • een handvol basilicumblaadjes
  • een tomaat
  • boter
  • zout en peper

Bereiden

Snij uit de lasagnebladen 6 rechthoeken van ongeveer 20 x 12 cm. Blancheer deze 1 of 2 min. in kokend water en laat ze drogen op een schone doek. Meng de ricotta, de geitenkaas, 2 eetlepels parmigiano, de spinazie, zout en peper in een kom door elkaar. Smeer de vulling uit over de pastarechthoeken en rol ze op. Snij elke rol vervolgens in 3 gelijke plakken. Zet ze rechtop in een beboterde ovenschaal. Bestrooi ze met kaas en klontjes boter en zet ze 3 á 4 min. onder de grill. Pureer ondertussen de basilicumblaadjes met de slagroom in de blender en dien de pastarolletjes op met het zo verkregen sausjes en blokjes verse tomaat.

Bronvermelding