Menu
Ravioli met garnalen en asperges
Ingrediënten
- 200 gr bloem
- 2 st eieren
- zout
- 60 gr broodkruim
- 12 st asperges
- 8 st garnalen
- 1 st sjalot
- kervel
- gemengde groente zie bereiding
- boter
- droge witte wijn
- zout en peper
Bereiden
PASTA: kneed de bloem met de eieren en een snufje zout tot een stevig en elastisch deeg. Wikkel dit in huishoudfolie en laat het rusten.
VULLING: fruit in een klontje boter de fijngehakte sjalot en de aspergepunten, schenk er een half glas water op en laat het geheel 2 min. koken op hoog vuur. Voeg vervolgens de in stukjes gesneden, gepelde garnalen, zout en peper toe. Zet het vuur uit, voeg de broodkruim toe en pureer het mengsel grof in de keukenmachine. Voeg fijngehakte kervel toe. Rol het deeg uit en maak 16 grote ravioli, gevuld met het gepureerde mengsel.
SAUS: fruit de in blokjes gesneden, gemengde groenten (prei, wortel, bleekselderij, tijm, safraan) in een klontje boter, voeg de in plakjes gesneden aspergestelen, koppen en schalen van de garnalen en een takje tijm toe en blus af met een half glas wijn. Voeg een liter water toe en laat het geheel ongeveer 15 min. koken. Haal de saus ten slotte door een zeef. Kook de ravioli beetgaar in gezouten water, met daarin de opgeloste safraan en giet af. Doe de pasta in de pan bij de saus, voeg een klontje boter toe, draai het vuur hoog en meng de ravioli door de saus.
Warm serveren.