Menu
Chakchouka met uien, tomaten, champignons en eieren
Ingrediënten
- uien
Bereiden
2 grote uien
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel harissa of sambal
500 gram tomaten
1 bakje champignons
zout en versgemalen peper
4 eieren
Bereidingswijze:
Snij de uien in halve ringen. Verhit de olijfolie en roer de sambal erdoor. Voeg de uiringen toe en fruit deze omscheppend ongeveer 5 minuten. Snijd de tomaten en de champignons in kwarten en voeg ze bij de uien. Laat alles met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten op laag vuur koken, totdat de tomaten zacht geworden zijn. Breng op smaak met zout en peper. Maak met een houten lepep 4 'holletjes' in de tomatenmassa en breek in elk een ei.Zonder roeren nog een minuut of 10 op laag vuur verwarmen, totdat de eieren gestold zijn. Zorg er wel voor dat het vocht er af is gekookt. Dan is het groentemengsel steviger en smakelijker!! Je kunt het eten met couscous, gekookte aardappelen of wat je maar lekker