Snelle paella met chorizo en kip

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 29-07-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 eetl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 gram paprika, in blokjes
  • 2 kipfilets ,in blokjes
  • 150 gram chorizo, in blokjes
  • 2 tomaten ,in blokjes
  • 400 gram rondkorrelige rijst
  • 200 gram doperwten
  • snufje paprikapoeder
  • 2 saffraandraadjes

Bereiden

Bereiden Verwarm de bouillon zachtjes in een grote pan. Verhit de olijfolie in een grote paella pan of koekenpan en bak hierin de knoflook. Voeg de blokjes paprika, kip en chorizo toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper, en bak het enkele minuten - onder regelmatig roeren - op laag vuur. Voeg de tomaten en de rijst toe. Roer alles goed door. Schenk de bouillon erbij en voeg de doperwtjes toe. Verwarm het geheel tot tegen het kookpunt. Voeg nog wat zout, paprikapoeder en de saffraandraadjes toe. Leg het deksel op de pan en kook het mengsel ca. 10 minuten. Draai het vuur lager en laat de paella 10 minuten pruttelen.

Bronvermelding