Aardappelsalade met gerookte kip, kaas en abrikozen

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-07-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gr vastkokende aardappelen
  • 150 gr gerookte kip, in blokjes
  • 150 gr Emmenthaler, in blokjes
  • 150 gr gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 5 dunne bosuitjes, in ringetjes
  • 4 el mayonaise
  • 4 el zure room
  • 1-2 tl kerriepoeder
  • 1 1/2 el gesneden bakgember (potje)
  • 1 1/2 el gembersiroop
  • zout, versgemalen peper

Bereiden

Boen de aardappels schoon en kook ze met schil gaar. Pel ze als ze nog warm zijn en snijd ze in blokjes. Maak een sausje van de mayonaise, zure room, kerriepoeder, bakgember, gembersiroop, zout en versgemalen peper. Meng het sausje met de (nog warme) aardappelen. Schep de kipfilet, kaas, abrikozen en bosuitjes erdoor. Laat een uurtje intrekken op kamertemperatuur. Variatie: voeg wat gaargekookte doperwten en/of een handje geroosterde en grof gehakte hazelnoten toe.

Bronvermelding