Menu
Aardappelgnocchi met basilicumpesto en mozzarella
Ingrediënten
- aardappelen
Bereiden
800 gram bloemaardappelen
1 ei
200 gram bloem (van harde tarwe)
1 verpakking basilicumpesto
1 doosje kerstomaatjes
1 verpakking mozzarellaknikkers
75 gram rucola
enkele takjes verse basilicum
olijfolie
peper en zout
Kook de aardappelen gaar in de schil, pel en pureer ze. Klop het ei los en roer het met de helft van de bloem door de aardappelpuree. Bestruif het werkblad met bloem en leg er het aardappelmengsel op. Kneed er geleidelijk aan meer bloem door tot je een zacht, niet plakkerig deeg krijgt. Rol het deeg uit in worstjes van 2,5 cm dik en snij er gnocchi van 2,5 cm lang uit. Leg de gnocchi op je duim en druk ze met een vork plat zodat je hun traditionele vorm krijgt. Leg deze op een met bloem bestoven bord, dek af met een schone doek en laat een half uur rusten. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Roer er 1 el olijfolie door en laat zachtjes koken. Plons er de gnocchi in porties in en kook gaar in 2 a 3 min, tot de gare gnocchi komen bovendrijven. Haal ze met een schuimspaan uit het water en hou ze warm in een beboterde schaal tot alle gnocchi gekookt zijn. Schep de pesto, de mozzarellaknikkers en de kerstomaatjes door de gnocchi. Breng op smaak met peper en zout en werk af met rucola en verse basilicumblaadjes.