Menu
Pan bagnat picknickbroodje
Ingrediënten
- zout en versgemalen peper
- 4 italiaanse bollen
- 10 eetl olijfolie
- 8 plakken salami
- 200 g mozzarella, in plakjes
- 75 g rucola, iets kleiner gesneden
- 8 plakjes mortadella
- 4 trostomaten, in plakjes
- handvol blaadjes basilicum
Bereiden
Snij de kapjes van de broodjes. Bewaar ze.Hol de broodjes uit(het broodkruimwordt niet meer gebruikt). Bestrijk de binnenkant van de broodjes met olijfolie.Vul de broodjes met laagjes. Begin met salamimet daarop mozzarella,rucola, mortadella,tomaat,basilicum,zout en peper.Druppel als de broodjes helemaal gevuld zijn, nog wat olijfolie over de inhoud. Zet de broodkapjes erop. Druk alles goed aan en verpak het brood strak in plasticfolie. Dit kan een dag van tevorenzodat de smaken goed intrekken. Leg het brood in de koelkast. Pak het er vlak voor het serveren uit en snij het met een scherp mes in punten.
TIP Varieer met ingredienten. Neem in plaats van tomaat geroosterde paprika,aubergine of gemarineerde astisjokken. In plaats van vier broodjes is een grote broodbol (vloerbrood) ook leuk
Materialen
plasticfolie , scherp mes