Menu
Krokante 'rozen' met garnalen
Ingrediënten
- 200 gr spinazie
- 100 ml slagroom
- 100 gr filodeeg
- 12 st grote garnalen
- 4 st eieren
- 4 snee witbrood
- 3 st sjalot
- droge witte wijn
- tijm
- boter
- wijnazijn
- zout en peper
Bereiden
1. Pel de garnalen en verwijder de koppen, bewaar alles. Doe de gepelde garnalen in een kom met een takje tijm en een in plakjes gesneden sjalot, schenk er witte wijn bij en laat ze een uur marineren. Snij 4 cirkels ( diameter 5 cm) uit de sneetjes brood.
2. Fruit 2 in plakjes gesneden sjalotjes in een hapjespan in een klontje boter. Voeg de koppen en schalen van de garnalen toe, blus af met een half glas wijn. Voeg 2 soeplepels water en de slagroom toe, druk de harde delen plat en laat het geheel 10 min. zachtjes koken. Zeef de verkregen romige saus.
3. Neem de garnalen uit de marinade en laat ze 2 min. zachtjes stoven in een koekenpan in een klontje boter, met een beetje tijm, het sjalotje van de marinade, zout en peper. Neem ze, wanneer ze klaar zijn, uit de pan en dep de broodcirkels in het achtergebleven sausje. Maak de spinazie schoon en bak de bladeren kort in een koekenpan met boter en zout.
4. Breng een liter water met een eetlepel azijn aan de kook, laat er voorzichtig een ei in glijden en zet het vuur laag.
5. Leg het eiwit om de dooier heen en schep het ei na ongeveer 3 min. met een schuimspaan uit de pan. Doe hetzelfde met de overige eieren.
6. Leg 2 vierkante stukjes (zijkant 20 cm) filodeeg schuin op elkaar, leg in het midden een broodcirkel, leg er een beetje spinazie op (bewaar een deel om te garneren), een ei en twee garnalen. Bestrijk de randen van het filodeeg met water en vouw ze over de vulling, zodat het een roos wordt. Druk het deeg licht aan om de naden af te sluiten. Maak op deze manier 4 'rozen'. Bak ze ongeveer 8 min. in de oven op 220-240 graden. Meteen opdienen met plukjes spinazie en het garnalensausje.