Veggie: Tuinbonendip (Egypte)

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 06-08-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr versgedopte tuinbonen
  • 50 gr prei; grof gesneden
  • 1 el verse koriander
  • 1 el verse dille
  • 1 el peterselieblad (plat)
  • 4 teentjes knoflook; uitgeperst
  • 1 thl munt
  • 1 thl djinten
  • chilipeper en zout naar smaak
  • 1 sjalotje; in ringetjes gesneden
  • 1 á 2 el geurige olijfolie

Bereiden

Kook de tuinboontjes bijna gaar en voeg de prei en de groene kruiden er op het laatst toe. Voeg de geperste knoflook toe. Laat alles even inwerken en giet door een zeef, maar bewaar het kookvocht. Pureer de groentenmix en voeg wat kookvocht toe, tot de massa een gewenste dipdikte heeft. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de djinten en warm de dip weer even op om op smaak te laten komen. haal van de warmtebron. Bak in de olijfolie het in ringen gesneden sjalotje tot de dunne ringen knapperig zijn. Voeg bij de warme dip. Garneer met de verse munt. Voed dit toe

Materialen

Staafmixer of blender

Bronvermelding