Broccolisoep met blauwe kaas (glutenvrij)

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 14-08-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram broccoli
  • 25 gram boter
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 kleine aardappel
  • 6 dl kippenbouillon (glutenvrij)
  • 3 dl melk
  • 3 el slagroom
  • 115 gram stilton of andere blauwschimmelkaas
  • peper, zout

Bereiden

Was de prei en broccoli. Snijd de broccoli in grove stukken. Snijd de prei in ringen en snipper de ui. Snijd de aardappel in blokjes. Smelt de boter in een grote pan en bak ui en prei tot ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg broccoli, aardappel en bouillon toe. Laat afgedekt 20-25 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg melk en slagroom toe en breng op smaak. Voeg op het laatste moment de kaas (in stukjes) toe. Laat de soep niet meer koken.

Bronvermelding