Gebakken kabeljauw met Oosterse gembersaus en sesamzaadjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 10-08-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el koriander, fijngehakt
  • 500 gr kabeljauwfilet of pangasiusfilet in stukken
  • versgemalen zwarte peper
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 3 el sesamzaadjes4
  • 4 el bloem
  • 3 el sesamolie
  • 4 el gembersiroop
  • 2-3 el sojasaus

Bereiden

Wrijf de vis in met zout, peper en 1 el limoensap en laat de stukken 5 min. liggen. Rooster de sesamzaadjes. Wentel de stukken vis door de bloem en bak ze in dezelfde koekenpan in sesamolie in 6-8 min. goudbruin en gaar. Leg ze op warme borden. Roer de gembersiroop met de sojasaus, limoenrasp, 2 el water en de rest van het limoensap door het bakvet en laat dit 1 min, zachtjes sudderen. Schep de saus over de vis en strooi de sesamzaadjes en koriander erover. LEKKER MET PANDANRIJST EN WORTELSALADE MET RADIJSJES.

Bronvermelding