Menu
Gebakken kabeljauw met Oosterse gembersaus en sesamzaadjes
Ingrediënten
- 2 el koriander, fijngehakt
- 500 gr kabeljauwfilet of pangasiusfilet in stukken
- versgemalen zwarte peper
- sap en rasp van 1 limoen
- 3 el sesamzaadjes4
- 4 el bloem
- 3 el sesamolie
- 4 el gembersiroop
- 2-3 el sojasaus
Bereiden
Wrijf de vis in met zout, peper en 1 el limoensap en laat de stukken 5 min. liggen. Rooster de sesamzaadjes. Wentel de stukken vis door de bloem en bak ze in dezelfde koekenpan in sesamolie in 6-8 min. goudbruin en gaar. Leg ze op warme borden. Roer de gembersiroop met de sojasaus, limoenrasp, 2 el water en de rest van het limoensap door het bakvet en laat dit 1 min, zachtjes sudderen. Schep de saus over de vis en strooi de sesamzaadjes en koriander erover.
LEKKER MET PANDANRIJST EN WORTELSALADE MET RADIJSJES.