'Geroosterde bietensalade' Vegetarisch en slank

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • bieten

Bereiden

- 1kg verse bietjes, kontjes verwijderd - 2 el olijfolie - Peper en zout - 3 sinaasappels - 150 gram waterkers - 2 el rijstazijn - 200 gram zachte geitenkaas, verbrokkeld - 100 gram geroosterde amandelen Bereidingswijze: 1. verwarm de oven voor op 200C˚ 2. Snij de bietjes in partjes en leg ze in een grote ovenschaal. 3. Besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie en wat peper en zout. 4. Rooster de bietjes 20 minuten in de oven. 5. Schil de sinaasappels en snij de partjes tussen de vliesjes uit. 6. Meng de sinaasappelpartjes, de geitenkaas, de waterkers en de rest van de olijfolie en rijstazijn door elkaar. 7. Meng het geheel samen met de bietjes door elkaar en bestrooi het geheel met amandelen. Tips: - Als je het leuk wilt opdienen zorg dat dat het geheel nog niet gemend is maar leg het zorgvuldig door elkaar, dan zijn niet alle producten roze. -Bij deze bietjes salade kun je aardappelen eten, bijvoorbeeld gekookte, puree of gebakken aardappeltjes.

Bronvermelding