Spruiten original

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 20-03-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram spruiten
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 blik perzikken op sap
  • 1 fles zoete witte wijn
  • 1 klont boter
  • peper
  • 1 theel. spekkruiden

Bereiden

Ui fruiten in hete boter,uitgelekte perzikken in blokjes snijden. De spruiten blancheren in dewijn-aangelengd met water- en het sap van de perzikken.4 a 5 minuten zachtje laten koken.Haal de spruiten uit de wijn en doe ze met de perzikblokjes in het pannetje met de ui. Voeg de peper en spekkruiden toe en laat alles 1 a 2 minuten staan op laag vuur.

Bronvermelding