Aardappels uit de oven omhuld met een rozemarijn-kaaslaagje

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 42 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

750 g vastkokende aardappels 2 el olijfolie 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt 75 g fijngeraspte Parmezaanse kaas 4 ongepelde tenen knoflook Extra: bakpapier. Instructie Verwarm de oven voor op 225°C. Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in stukken van ca. 4 cm. Kook de aardappels in een pan met water 3 minuten voor. Giet ze af en laat ze even uitdampen. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de aardappels over. Meng er dan de olijfolie, rozemarijn en Parmezaanse kaas door ¿ zorg dat de aardappels goed met de kaas zijn bedekt. Leg de tenen knoflook ertussen. Schuif de aardappels in de oven en bak ze in ca. 30 minuten gaar, goudbruin en knapperig ¿ keer ze halverwege een keer om. Knijp aan tafel de gepofte knoflooktenen over de aardappels uit. Lekker bij gebakken biefstuk of een karbonade.

Bronvermelding