Courgettesoep met blauwe kaas

Soepen, Lunch, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 15-08-2010 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuks courgette
  • 1 stuk ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 flinke aardappelen
  • 50 ml kookroom
  • 1 liter tuinkruidenbouillon
  • 30 gram gorgonzola of andere blauwe kaas
  • zout en (versgemalen) peper
  • olijfolie

Bereiden

Snijd de courgette en de aardappelen in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook even aan. Voeg de courgette en de aardappel toe en bak even mee. Voeg wat zout en peper toe en laat dit 10 minuten smoren op een middelmatig vuur. Voeg na 10 minuten 1 liter tuinkruidenbouillon toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken. Gebruik de staafmixer om alles tot een soep te maken en voeg hier een scheut kookroom aan toe. Zet alles nog even op het vuur om op te warmen en zachtjes in te dikken. Het mag niet meer hard koken. Voeg als laatste de blauwe kaas toe en zet nog even de staafmixer erin om de kaas op te lossen in de soep. Dien onmiddellijk op.

Bronvermelding