Menu
Aspergesoep met Gerookte Kip
Ingrediënten
- 500 gram asperges in stukjes van 3 cm
- 1 tablet kippebouillon
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- 2 bos- of lenteuitjes in ringetjes
- 100 gr gerookte kipfillet in reepjes
- zout en peper
- 125 ml creme fraiche
Bereiden
VOORBEREIDEN
Kook de asperges gaar in 10 min. in ¾ l. water met het bouillontablet.
Zeef het kookvocht en bewaar de asperges apart.
BEREIDEN
Smelt de boter in soeppan en roer de bloem erdoor. Laat de roux op laag vuur in 2 min garen zonder te laten kleuren. Schenk ¼ van kookvocht bij de roux, roer goed en kook het mengsel totdat het glad gebonden is. Voeg al roerend de rest van het kookvocht toe. Meng de aspergestukjes, de bosui en de kipfilet erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Serveren met een eetlepel crème fraîche.