Dip : Rauwkost met avocadodip 3 x

Salades, Hapje, 8 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 03-05-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • AVOCADODIP
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 sinaasappel, uitgeperst
  • 2 el olijfolie
  • Worcestershiresaus
  • grove mosterd
  • zout en peper
  • AVOCADO-SAMBALDIP
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 groene pepers, fijngehakt
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 3 grote rijpe avocado's
  • 3 el citroensap
  • 250 ml volle yoghurt
  • zout en suiker
  • evt. groene peper voor garnering
  • AVOCADO-FETADIP
  • 1 grote rijpe avocado
  • 100 g feta, verkruimeld
  • scheut olijfolie
  • scheut citroensap

Bereiden

AVOCADODIP : Pureer de avocado's met het sinaasappelsap en de olie. Breng op smaak met overige ingrediënten. Serveer er een grote schaal in stukken gesneden groenten bij. Reken op 100 gram per persoon. Kies bv. koolrabi, rode of gele paprika, stengels bleekselderij, (snack)komkommer, bloemkoolroosjes, worteltjes, radijs, cherrytomaatjes, blaadjes Shanghai paksoi of witlof. AVOCADO-SAMBALDIP : Pureer het vruchtvlees van de avocado's met het citroensap. Roer overige ingrediënten erdoor, breng op smaak met zout en suiker. Garneer eventueel met de (hele) groene peper. Lekker met dun plat brood en rauwe groenten. AVOCADO-FETADIP : Pureer alles met staafmixer. Breng op smaak. Ook lekker op toastjes. Of gebruik i.p.v. de olie magere yoghurt (GEZOND eten mei 2016).

Bronvermelding