Risotto met paddenstoelen

Rijst, Voorgerecht, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 06-08-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons ( of andere paddenstoelen )
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 400 g risottorijst
  • 1 l groentebouillon
  • 1/2 l droge witte wijn
  • peper, nootmuskaat
  • 1 klontje boter
  • 50 g parmezaanse kaas, grof geraspt

Bereiden

Ui en knoflook schoonmaken en fijnsnipperen. Paddenstoelen schoonborstelen en in plakjes snijden. Verhit de olijfolie en bak daarin de ui, koflook en paddenstoelen 2 minuten. Voeg de ( ongewassen ) rijst toe en bak deze tot alle rijstkorrels glanzen. Voeg een soeplepel warme bouillon en 1/2 l verwarmde witte wijn toe en laat onder af en toe roeren sudderen. Voeg steeds als de vloeistof bijna opgenomen is een lepel bouillon toe. Blijf roeren. Proef na ong 20 minuten een rijstkorrel, is deze beetgaar haal dan de pan van het vuur en roer er het klontje boter, wat zwarte peper, een klein beetje nootmuskaat en de kaas door. De risotto moet nu romig en dik vloeibaar zijn, vooral niet te droog. Dek af met een deksel en laat nog 5 minuten staan. Serveer de risotto in een verwarmd diep bord, eventueel gegarneerd met een krul parmesaanse kaas, wat peterselie of wat rucola. Smakelijk eten!

Materialen

1 pan met een dikke bodem

Bronvermelding