Menu
Mexicaanse Ovenschotel met Tortillachips ,Kaas en Sour Cream
Ingrediënten
- 600 gr rundergehakt
- 2 rode uien gesnipperd
- 4 teen knoflook uit de pers
- 1 grote rode peper gesnipperd
- 2 stuks paprika rood en groen
- 2 blikjes kidneybonen
- 1 blikje maiskorrels
- 4 tasty tom tomaten
- 1 snuf peper zout en chilipoeder paprikapoeder
- - - oregano
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 bekertje sour cream
- 1 zakje geraspte oude kaas
- 1 zak tortillachips(nachos)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C .
Vet een ovenschaal lichtjes in
Laat de inhoud van het blikje rode kidneybonen en de maiskorrels uitlekken en spoel ze goed door met koud water
Snijd de paprika en tomaten in stukken en snipper de ui
Bak het gehakt gaar en rul in eigen vet.
Voeg de ui, knoflook , rode peper , paprika en tomaten toe en bak alles 5 minuten omscheppend mee
Voeg de tomatenpuree erbij en laat ongeveer 5 minuten sudderen
Warm de bonen en de mais ongeveer 5 minuten mee
Breng op smaak paprikapoeder , chilipoeder , oregano , zout en peper Schep alles in een ovenschaal
Dek af met een royale hoeveelheid tortillachips en verdeel er flink wat geraspte kaas over
Zet de schaal in de oven en laat de kaas in ongeveer 20minuten in de oven smelten
Zet de rest van de kaas in een schaaltje op tafel
Roer de sour cream los met een beetje water peper zout chilipoeder paprikapoeder en fijn geknipte peterselie en zet dit ook in een schaaltje op tafel
Schep aan tafel een beetje van de room over het gerecht en strooi er nog wat geraspte kaas over
Lekker met salade met schijfjes tomaat, ui en komkommer