Mexicaanse Ovenschotel met Tortillachips ,Kaas en Sour Cream

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 31-01-2015 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr rundergehakt
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 4 teen knoflook uit de pers
  • 1 grote rode peper gesnipperd
  • 2 stuks paprika rood en groen
  • 2 blikjes kidneybonen
  • 1 blikje maiskorrels
  • 4 tasty tom tomaten
  • 1 snuf peper zout en chilipoeder paprikapoeder
  • - - oregano
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 bekertje sour cream
  • 1 zakje geraspte oude kaas
  • 1 zak tortillachips(nachos)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C . Vet een ovenschaal lichtjes in Laat de inhoud van het blikje rode kidneybonen en de maiskorrels uitlekken en spoel ze goed door met koud water Snijd de paprika en tomaten in stukken en snipper de ui Bak het gehakt gaar en rul in eigen vet. Voeg de ui, knoflook , rode peper , paprika en tomaten toe en bak alles 5 minuten omscheppend mee Voeg de tomatenpuree erbij en laat ongeveer 5 minuten sudderen Warm de bonen en de mais ongeveer 5 minuten mee Breng op smaak paprikapoeder , chilipoeder , oregano , zout en peper Schep alles in een ovenschaal Dek af met een royale hoeveelheid tortillachips en verdeel er flink wat geraspte kaas over Zet de schaal in de oven en laat de kaas in ongeveer 20minuten in de oven smelten Zet de rest van de kaas in een schaaltje op tafel Roer de sour cream los met een beetje water peper zout chilipoeder paprikapoeder en fijn geknipte peterselie en zet dit ook in een schaaltje op tafel Schep aan tafel een beetje van de room over het gerecht en strooi er nog wat geraspte kaas over Lekker met salade met schijfjes tomaat, ui en komkommer

Bronvermelding