Itialiaanse appeltaart met olijfolie

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 22-08-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 snufje zout
  • 120 gram rozijnen, 30 minuten weken
  • 450 gram appels
  • 350 gram bloem
  • 1 tl kaneel
  • nootmuskaat
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 115 gram olijfolie

Bereiden

Beboter de springvorm en bestrooi met bloem, klop teveel bloem uit boven de gootsteen. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Meng in een kom met een houten lepel de bloem, zout, kaneel en royaal geraspte nootmuskaat en bakpoeder.Giet de olijfolie en de suiker in een andere kom en voeg 2 eieren toe. Klop met de mixer op stand 2 een paar min. tot het dik en schuimig is. Mix dan het bloemmengsel in 3 porties door het ei/suikermengel. het wordt nu dik en taar. Schep met een houten lepel de appel en de rozijnen erdoor. Schep het beslag in de ingevette vorm en zet in een VOORVERWARMDE oven van 180 C en bak 45 minuten. Je kunt dan een satestokje in het midden erin doen en als deze er schoon uitkomt is de taart goed

Materialen

bakvorm 24 cm mixer kom 2x houten lepel

Bronvermelding