Menu
Bloemkool/gehakt schotel
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 bospeen(vers)
- 600 gram tartaar (3 ppp)
- 1 blokje bouillon
- kruiden(kervel peterselie )
- 500 gram aardappels in plakjes (2 ppp)
Bereiden
aardappels schillen en plakjes snijden
opzetten met wat water en zout
wanneer het bijna gaar is van het vuur halen
gehakt rullen met wat kruiden op smaak maken
bloemkool met iets water smoren in wok daarna een pot wortelen erbij doen
vocht van de aardappels toevoegen met bouillonblokje en kruiden
het aardappel vocht zorgt voor de binding van het bouillonvocht
de aardappels en het gehakt toevoegen 5 min. voor opdienen
je kunt er ook voor kiezen de aardappels apart (de aardappels gaar laten worden)op te dienen, daardoor blijft het meer een bloemkool gehakt schotel
Materialen
wok pollepel maatbeker of glas koeken -pan