Bloemkool/gehakt schotel

Roerbakken, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 18-06-2009 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 bospeen(vers)
  • 600 gram tartaar (3 ppp)
  • 1 blokje bouillon
  • kruiden(kervel peterselie )
  • 500 gram aardappels in plakjes (2 ppp)

Bereiden

aardappels schillen en plakjes snijden opzetten met wat water en zout wanneer het bijna gaar is van het vuur halen gehakt rullen met wat kruiden op smaak maken bloemkool met iets water smoren in wok daarna een pot wortelen erbij doen vocht van de aardappels toevoegen met bouillonblokje en kruiden het aardappel vocht zorgt voor de binding van het bouillonvocht de aardappels en het gehakt toevoegen 5 min. voor opdienen je kunt er ook voor kiezen de aardappels apart (de aardappels gaar laten worden)op te dienen, daardoor blijft het meer een bloemkool gehakt schotel

Materialen

wok pollepel maatbeker of glas koeken -pan

Bronvermelding