Menu
Falafel Burgers (de beste) en goed in te vriezen
Ingrediënten
- 400 gram Kikkererwten (blik), uitgelekt
- 1 Kleine rode ui, grof gehakt
- 1 teen Knoflook, gehakt
- 1 hand Platte of krulpeterselie gehakt
- 1 theelepel Komijnpoeder
- 1 theelepel Korianderpoeder
- 1/2 theelepel Harissa pasta of chilipoeder
- 2 eetlepels Bloem
- 2 eetlepels Zonnebloemolie
- 8 Pitabroodjes, geroosterd
- 1 pot Tomatensalsa
- 1 bakje Knoflooksaus (of maken van yoghurt en knof)
- 1 zak Groene salade
Bereiden
Dep de uitgelekte kikkererwten droog met keukenpapier. Doe ze in een keukenmachine samen met de ui, knoflook, peterselie, specerijen, bloek en een beetje zout. Laat draaien tot het een redelijk gladde substantie is geworden.
Maak er dan burgertjes van met je handen. Verwarm de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag, voeg de burgers toe en bak ze snel 3 min aan iedere kan totdat ze goudgekleurd zijn. Serveer met de pitabroodjes, tomatensalsa en groene salade.
ps. Knoflooksaus erbij is ook heerlijk. Je maakt de slanke versie makkelijk zelf door wat yoghurt te mengen met een uitgeperste knoflookteen, zout, peper en wat peterselie.