'Petitfours, makkelijk zelf te maken' De basis: fluweelzachte mokkacrème en bitterkoekjes

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • zoe bereidng

Bereiden

1 el oploskoffie 50 ml hete melk 150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 50 g poedersuiker 1 eidooier 20 bitterkoekjes 10 koffieboontjes Zo maak je de petitfours Los de koffie op in de hete melk en laat afkoelen tot handwarme temperatuur. Klop met een mixer de roomboter, eidooier en poedersuiker zacht en romig. Voeg beetje bij beetje de melkkoffie toe en blijf kloppen tot er een fluweelzachte crème ontstaat. Leg 10 bitterkoekjes op een schaal en schep de mokkacrème voorzichtig met een lepel op het koekje, denk af met de rest van de koekjes en druk ze licht in de crème. Schep bovenop het koekje nog een toef en steek er een koffieboontje in. Bewaar de petitfours op een koele plek en laat ze vlak voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Bronvermelding