Gebakken vis met peterselie-fetasalade

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 24-08-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 55 gr. rozijnen
  • 2 1/2 el azijn of water
  • 1 el gehakte tijmblaadjes
  • 1/2 schil en rasp citroen
  • 2 el olijfolie
  • 4 stevige witvisfilets met vel
  • 1/2 th honing
  • 1 bosje bladperselie
  • 40 gr geroosterde pijnboompitten
  • 50 gr feta verkruimeld

Bereiden

Week de rozijnen 5 minuten in het water tot ze wat zachter zijn. Giet af, maar bewaar het vocht. Meng intussen in een kom de tijm, citroenrasp, 2 thl olie en zou en peper goed doorelkaar. Wrijf de vis ermee in. Verhit een grote koekepan op middelhoog vuur, schenk er een beetje olijfolie on. Bak de vis, met de velkant onder 5 minuten of tot de filets goudbruin zijn. Keer de vis en bak nog 2 minuten tot de vis gaar is. Leg op een bord en dek losjes af met folie en houd warm. Klop de citoensap, de honing, de rest van de olie en het bewaarde rozijnenvocht in een kom doorelkaar. Breng op smaak met peper en zout, voeg de peterselie en de pijnboompitten feta en rozijnen toe en schep doorelkaar. Serveer de vis met de peterseliesalade er overheen.

Bronvermelding