Pasta met tomaten-mascarponesaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 26-08-2010 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

400 gram pasta naar keuze 125 gram mascarpone 500 gram rijpe tomaten 50 gram boter 1 teentje knoflook 10 blaadjes basilicum 2 kl oregano fijngehakt 50 gram Parmezaanse kaas Zout Peper Bereiding Ontvel en ontpit de tomaten. Kook de pasta al dente. Snijd de tomaten in brunoise(dobbelsteentjes). Snipper de knoflook. Smelt de boter en roerbak 1 minuut de knoflook. Voeg de tomaten toe en bak een paar minuten mee. Roer er de mascarpone doorheen. Proef af met de Parmezaanse kaas, de basilicum, het peper en het zout. Schep de pasta door de saus en laat nog eens goed doorwarmen. Garneer met Parmezaanse kaas.

Bronvermelding