Karbonades met balsamico-tijmglazuur

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 14-10-2018 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 varkenskarbonades (ribkarbonades)
  • 1 el tijmblaadjes
  • zout en peper
  • 2 1/2 el balsamicoazijn
  • olijfolie

Bereiden

Kerf de karbonades ruitvormig in met een scherp mes. Meng de tijm met wat zout en peper en wrijf de karbonades hiermee in. In koekenpan wat olie verhitten en karbonades ca. 5 minuten bakken tot ze mooi bruin zijn, tussentijds keren (of langer, afhankelijk van dikte karbonades). De azijn toevoegen, karbonades tussendoor keren, en azijn bijna laten verdampen. Vlees uit de pan nemen en 1 eetlepel water aan koekenpan toevoegen, alles losroeren. Karbonades op borden leggen en er wat van de jus over sprenkelen. - Ook lekker met varkenshaas Eigen: zoutarm, alleen wat peper en knoflookpeper toevoegen aan de tiim. Ik kerf dunnere karbonades niet in.

Bronvermelding