(Conchiglioni ripieni) Gevulde Pastaschelpen met tomaten en gehakt

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 27-12-2020 | 63 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

- 15 gedroogde conchiglioni - 1 kleine ui, gesnipperd - 3 el olijfolie - 250 g (varkens) gehakt - 250 g bechamelsaus - 1 blik tomatenblokjes van 400 g - 8 basilicumblaadje - 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas Zo maak je het: 1. Verwarm de oven voor op 180° C. Kook de pasta 5 min. voor in kokend water. Giet af en laat uitlekken en afkoelen. 2. Fruit de ui in een braadpan in 2 el olijfolie goudbruin. Roer het gehakt erdoor en bak 15 min. tot het rul is. Roer er de helft van de bechamelsaus door. Laat een beetje afkoelen. 3. Verwarm de tomaten op laag vuur. Voeg als ze borrelen de overgebleven olijfolie en het basilicum toe. 4. Vul de schelpen met het gehaktmengsel en leg ze in een schaal. Besprenkel de paste met overgebleven bechamel en dek de schaal af met aluminiumfolie. 5. Zet de schaal 20 min. in de oven. Neem de folie eraf en bestrooi met de parmezaan, bak nog 5-10 min.

Bronvermelding