Menu
'Spinazie-briestamppot' lekker met brie en toch met een heerlijke eigen smaak
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
Dit is echt een stamppot voor de zomer ,lekker met brie en toch met een heerlijke eigen smaak
Ingrediënten voor 4 personen
1 1/2 kilo aardappels
zout
versgemalen peper
4 teentjes knoflook
1 bakje cherrytomaatjes
250g brie
4 eetlepels boter
750g panklare verse spinazie
125ml crème fraîche
3 eetlepels grove mosterd
Hulpmiddelen
Pureestamper
Voorbereiding
Schil en was de aardappels. Snij de aardappels in stukken en kook ze met wat zout in ca. 20 minuten gaar.
Pel en pers de knoflook.
Was de cherrytomaatjes en snij de brie in stukken.
Bereidingswijze
Verhit in een pan 2 eetlepels boter en bak de knoflook ca. 1 minuut.
Voeg de spinazie toe aan de knoflook en roerbak ca. 4 minuten.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de rest van de boter en de crème fraîche.
Roer de spinazie met de tomaatjes, mosterd en de brie door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper
Serveertips
Lekker met geroosterde cashewnoten
.