'Spinazie-briestamppot' lekker met brie en toch met een heerlijke eigen smaak

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 22-09-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Dit is echt een stamppot voor de zomer ,lekker met brie en toch met een heerlijke eigen smaak Ingrediënten voor 4 personen 1 1/2 kilo aardappels zout versgemalen peper 4 teentjes knoflook 1 bakje cherrytomaatjes 250g brie 4 eetlepels boter 750g panklare verse spinazie 125ml crème fraîche 3 eetlepels grove mosterd Hulpmiddelen Pureestamper Voorbereiding Schil en was de aardappels. Snij de aardappels in stukken en kook ze met wat zout in ca. 20 minuten gaar. Pel en pers de knoflook. Was de cherrytomaatjes en snij de brie in stukken. Bereidingswijze Verhit in een pan 2 eetlepels boter en bak de knoflook ca. 1 minuut. Voeg de spinazie toe aan de knoflook en roerbak ca. 4 minuten. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de rest van de boter en de crème fraîche. Roer de spinazie met de tomaatjes, mosterd en de brie door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper Serveertips Lekker met geroosterde cashewnoten .

Bronvermelding