'Aardappeltjes, Papas Arrugadas met Mojo', (Kleine Aardappels die in hun jasjes worden gekookt) van Ricardo

Anders, Hapje, 6 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 12-04-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg kleine aardappels en .......

Bereiden

Papas Arrugadas con Mojo (Papas Arrugadas met Mojo (Kleine Aardappels die in Hun Jasjes worden gekookt). Een heerlijke tapa die oorspronkelijk afkomstig is van de Canarische Eilanden, maar ook als bijgerecht bij het diner gebruikt wordt: - 1 kg kleine aardappels, 2 handen vol zout (1/4 kg), 3 à 4 glazen water. - Was zorgvuldig de aardappels zonder ze te schillen, zorg ervoor dat alle aarde wordt verwijderd. Doe de aardappels in een pan samen met het zout en voeg water toe tot de aardappels onderstaan. Breng het geheel aan de kook, wel even roeren tot het zout opgelost is, en kook de aardappeltjes op een middelhoog vuur totdat ze gaar zijn. - Giet dan het water af en laat de aardappeltjes nog 2 minuten droogkoken (heel laag vuur), af en toe schuddend. Dan nog zo'n 8 minuten in de afgesloten pan laten liggen, weer af en toe schuddend, totdat ze een klein beetje verschrompeld zijn. Serveren met de Mojo (saus) erboven op. - Voor de Mojo: 4 teentjes knoflook, 0,5 tl gedroogde oregano, 2 rode Spaanse pepers, 3 eetl olijfolie, 2 tl paprikapoeder, 3 eetl wijnazijn, 0,5 tl komijn, zout en peper - Mojo: De pepers zonder zaden en zaadlijsten in stukken snijden. De pepers samen met de grof gehakte knoflook en alle andere ingrediënten met een staafmixer zeer fijn maken. Eventueel verdunnen met water en op smaak brengen met zout en peper. Mojo is een pittige saus ook uit de Canarische Eilanden.

Bronvermelding