Menu
'Kip Bunjal ' Gestoomde kip in een knoflook-tomatencurry met garam masalakruiden. Dit gerecht wordt traditioneel gegeten met rijst of roti
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
1 hele kip
1/2 theelepel zout
2 eetlepels olijfolie
1 ui, in dunne schijfjes
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
1 eetlepel knoflook, geperst
1/2 eetlepel tomatenpuree
1/2 theelepel garam masala
1 theelepel kerriepoeder
1/4 theelepel zout
4 eetlepels water
1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. De kip met 1/2 theelepel zout en olijfolie in een afdekte ovenschaal of stoofpan leggen.
2. 40 minuten in de voorverwarmde oven gaar bakken. Ui, peper, knoflook, tomatenpuree, garam masala, kerriepoeder en 1/4 theelepel zout toevoegen. Alles mengen en vervolgens water toevoegen.
3. Terugzetten in de oven en de smaken 5 minuten laten intrekken. Serveren met rijst, naanbrood of roti.