'Kip Bunjal ' Gestoomde kip in een knoflook-tomatencurry met garam masalakruiden. Dit gerecht wordt traditioneel gegeten met rijst of roti

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 22-09-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

1 hele kip 1/2 theelepel zout 2 eetlepels olijfolie 1 ui, in dunne schijfjes 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper 1 eetlepel knoflook, geperst 1/2 eetlepel tomatenpuree 1/2 theelepel garam masala 1 theelepel kerriepoeder 1/4 theelepel zout 4 eetlepels water 1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. De kip met 1/2 theelepel zout en olijfolie in een afdekte ovenschaal of stoofpan leggen. 2. 40 minuten in de voorverwarmde oven gaar bakken. Ui, peper, knoflook, tomatenpuree, garam masala, kerriepoeder en 1/4 theelepel zout toevoegen. Alles mengen en vervolgens water toevoegen. 3. Terugzetten in de oven en de smaken 5 minuten laten intrekken. Serveren met rijst, naanbrood of roti.

Bronvermelding