'Indiase boerenkool' Pittige boerenkool met kerrieblad en mosterdzaad

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 31-08-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

2 eetl plantaardige olie 1 theel gemberwortel, gehakt 1 teentje knoflook, gehakt 1 theel komijnzaad 2 theel gedroogde rode pepertjes 1/2 theel korianderzaad 1 eetl geel mosterdzaad 1 theel fenegriekzaad 10 kerrieblaadjes 500 gr boerenkool, dikke stelen verwijderd en gehakt 1. De olie in een pan verhitten. Kruiden in vijzel of kruidenmolen vermalen (ik gebruik hiervoor een koffiemolen). Gember en knoflook in de olie fruiten. Specerijen toevoegen en al roerend bakken tot de geuren vrijkomen. 2. Boerenkool toevoegen en goed door de kruiden roeren. Een beetje water erbij schenken, de pan afdekken en de groenten in ong. 5 minuten gaar koken. 3. Direct serveren als bijgerecht tijdens een Indiase maaltijd.

Bronvermelding