Eigen recept van...

Avatar

Aubergine Lasagna

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 40 minuten,

Laatst aangepast: 23-03-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 bol mozzarella
  • lasagnebladen
  • 1 pakje sugo basilicum of kruiden
  • olijven (groen)
  • 250 gram gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • italiaanse kruiden
  • 1 pakje bechamelsaus
  • 2 tomaten

Bereiden

Aubergine in plakjes snijden, inwrijven met zout en peper en even snel in een pan grillen/ aanbakken. Daarna plakjes uit de pan halen en even laten liggen op een bord. Gehakt rullen, knoflook toevoegen. Tomaten in stukjes snijden en toevoegen. Pakje sugo toevoegen, olijven en italiaanse kruiden toevoegen. Goed door elkaar mensen. Bechamelsaus maken volgens verpakking. Mozzarella in dunne plakjes snijden. Ovenschaal invetten. Laagje rode saus, dan een laagje aubergineplakjes, lasagnebladen en dan een laagje bechamelsaus erover zodat de lasagnebladen goed bedekt zijn. Deze lagen herhalen totdat de sauzen en lasagnebladen op zijn. Op de bovenste laag leg je de plakjes mozzarella. Dan nog even in de oven tot de lasagnebladen gaar zijn. ca. 40 minuten.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding